Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


«Labels / Ταμπέλες» είναι το θέμα του φετινού διαγωνισμού

Η ταμπέλα είναι κάθε είδους ετικέτα που έχουμε προσθέσει/κολλήσει σε κάτι, για να περιγράψουμε αυτό ή το περιεχόμενό του. Είναι ανθρώπινο ένστικτο να ομαδοποιούμε τα αντικείμενα με βάση τα κοινά χαρακτηριστικά τους και να δίνουμε ένα όνομα στο σύνολο αυτό. Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο με ετικέτες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την προτίμησή μας. Υπάρχουν οι ταμπέλες που συνδέονται με καταναλωτικά προϊόντα και τη μόδα, οι ταμπέλες που βάζουμε εμείς οικειοθελώς στον εαυτό μας και μας δίνουν την αίσθηση ότι ανήκουμε σε κάποια ομάδα, αλλά υπάρχουν και ταμπέλες που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να κατηγοριοποιήσουν τους άλλους και πηγάζουν από αισθήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, πολιτικών και θρησκευτικών διακρίσεων κτλ. Ποιος είναι ο ρόλος που παίζουν αυτές οι ταμπέλες στη δική σας ζωή; Mε ποιον τρόπο θα μπορούσε μια ετικέτα να περιγράψει καλύτερα τον κόσμο που ζείτε; Πώς μπορεί μια ετικέτα να αποδώσει το απέραντο σύνολο των εμπειριών, τις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες του συνοψίζουν κάθε ανθρώπινο ον;
«Labels / Ταμπέλες» είναι το θέμα του φετινού διαγωνισμού Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη και όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις αμέτρητες πλευρές από τις οποίες μπορούν οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το θέμα αυτό.

Τα έργα που θα ξεχωρίσουν φέτος θα βραβευτούν με 1000€ το πρώτο βραβείο, 600€ το δεύτερο και 500€ το τρίτο. Επιπλέον, οι 10 καλύτερες συμμετοχές θα τυπωθούν σε πανό διαστάσεων 200 x 60cm και θα παρουσιαστούν στην παραλία της Ιθάκης για ολόκληρο το καλοκαίρι, ενώ οι δημιουργοί τους θα φιλοξενηθούν στο νησί το σαββατοκύριακο των εγκαινίων της έκθεσης (Ιούλιος 2010). Τα 100 καλύτερα έργα θα εκτεθούν στην Ιθάκη και την Αθήνα.

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει κάποιος με ένα ή δύο έργα. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι ελεύθερη (γραφιστική σύνθεση, ζωγραφική, illustration, φωτογραφία, κολάζ, κόμικ κλπ.).

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους μέσω της ιστοσελίδας www.tenimages.org

Τα διαγωνιζόμενα έργα θα πρέπει να έχουν διάσταση 40cm ύψος x 12cm πλάτος και να αποσταλούν σε ηλεκτρονικό αρχείο jpeg, ανάλυση 360 dpi (μέγιστο μέγεθος αρχείου 10MB).

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι και τις 21 Μαΐου 2010.

Ο Φήμιος διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, να αναβάλει ή να ακυρώσει το διαγωνισμό χωρίς άλλη προειδοποίηση. Τα έργα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό διατηρούνται στο αρχείο του Φήμιου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.tenimages.org
ithaca (at) thedesignshop.gr
210 3223410 (Ολυμπία Αϊβάζη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου