Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Reza Abedini


..."The birth of Typography from the spirit of Caligraphy"...

Δανεισμένος μία φράση του Νίτσε σε παραλλαγή (The birth of Tragedy from the spirit of Music), ο Reza Abedini αυτοπαρουσιάστηκε στο Πανόραμα Design 09.

Ο διεθνούς φήμης Ιρανός γραφίστας σπούδασε καλές τέχνες στην Τεχεράνη από όπου και κατάγεται και δήλωσε πως ποτέ δεν διδάχθηκε την γραφιστική με την σημερινή έννοια αλλά ένα ευρύτερο φάσμα τεχνών (ζωγραφική, καλλιγραφία, τυπογραφία).

Ο ίδιος δείχνει μία κλίση στην καλλιγραφία και στην γοητεία των περσικών διαλέκτων. Εμπνέεται από αρχαία κείμενα, γραφικές πηγές καθώς επίσης και απο την αρχιτεκτονική του τόπου του και επιδίδεται στην δημιουργία γραμματοσειρών καλλιγραφικών γραμμάτων. Αυτά με τη σειρά τους θα χρησιμοποιηθούν από τον ίδιο σε μία πλειάδα δουλειών του, όπου είχαν ως στόχο να βγάλουν στο ευρύ κοινό την γοητεία και την ομορφια του πολιτισμού του.

Το στυλ του είναι ξεκάθαρο μέσα από τις δουλειές του και αποτελεί και προσωπική του επιλογή, αφού όπως τονίζει κάθε σχεδιαστής πρέπει να χαρακτηρίζεται από το προσωπικό του στυλ, ως εικόνα των εμπειριών και της υπόστασης του ως άτομο.

Reza Abedini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου