Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ: Σύγχρονη Ιαπωνική Γραφιστική


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο αρχιτεκτονικής τέχνης και περιβαλοντικών μελετών, μαζί με το Chicago Athenaeum: Το μουσείο της αρχιτεκτονικής design, με υπερηφάνεια παρουσιάζει το ιαπωνικό design τώρα! Το επόμενο κύμα του γραφιστικού design και του design αφίσας από την Ιαπωνία στο Contemporary Space Athens, μια συναρπαστική μελέτη του σύγχρονου σχεδίου στην Ιαπωνία του σήμερα.

Η έκθεση, που παρουσιάζεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, ανοίγει για το κοινό στο Contemporary Space Athens (Μεγάλου Βασιλείου 46-48) στις 15 Σεπτεμβρίου με τα επίσημα εγκαίνια στις 22 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010. Η έκθεση πραγματοποιείται από τον Christian Κ. Narkiewicz-Laine, Πρόεδρο του Chicago Athenaeum museum .

Περιλαμβάνονται τα έργα από τους ακόλουθους Masters που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της Ιαπωνίας στο Design σήμερα:
• Kenya Hara, Hara Design Institute Nippon Design Center, Inc.
• Takenobu Igarashi, Igarashi Atelier
• Kaoru Kasai, Sun-Ad Co. Ltd.
• Ken Miki, Ken Miki & Associates
• Kazumasa Nagai, Nippon Design Center
• Keisuki Nagatomo, K2
• Yukimasa Okumura, The Studio Tokyo Japan, Inc.
• Koichi Sato, Koichi Sato Design Studio
• Yasuhiro Sawada, Yasuhiro Sawada Design Studio
• Kijuro Yahagi, Kijuro Yahagi Inc.
• Tadanori Yokoo


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ήρα Λειβαδιώτη, Director of Administration του Ευρωπαϊκού Κέντρου, στο ira@europeanarch.euΕΚΘΕΣΗ: Τακης Κατσουλίδης / Το Σχέδιο του Γράμματος

Η πορεία 50 χρόνων ενός καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, ερευνητή, σχεδιαστή και δασκάλου της τυπογραφίας μέσα από το έργο του. Ο Τάκης Κατσουλίδης σε ένα στοπ-καρέ της καριέρας του μας αποκαλύπτει τη δαιδαλώδη περιπέτεια του τυπογραφικού σχεδιασμού μέσα από πρακτικά παραδείγματα πρωτότυπων σχεδίων, αλλά και σελίδων καλλιτεχνικών εκδόσεων που έθεσαν τις βάσεις της σύγχρονης Ελληνικής Τυπογραφίας, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της ουμανιστικής ανακάλυψης του Γουτεμβέργιου. Μια έκθεση με ειδικό αλλά και γενικό ενδιαφέρον, με ενδιαφέρουσες εικόνες που προκύπτουν μέσα από δεκάδες συνδυασμούς σχημάτων, μεγεθών, όγκων και στιλ. Πώς το κάθε γράμμα συμπεριφέρεται με το πριν και το μετά του στο σχηματισμό λέξεων; Πώς τα γράμματα δονούν και δονούνται; Γιατί οι λέξεις είναι γέφυρες; Γιατί η γραφή είναι η εικονογράφηση της γλώσσας και πατρίδα είναι η γλώσσα;

Εγκαίνια Έκθεσης:
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20:00

Με την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Μουσείο Μπενάκη / Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου / Τηλ. 210 3453111
Ώρες λειτουργίας:
Kυρ., Τετ., Πέμ.: 10:00 - 18:00 / Παρ., Σάβ.: 10:00 - 22:00 / Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.
Διάρκεια έκθεσης:
24/9 - 24/10, 2010