Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Η τυπογραφία στο νερό


Μία ομάδα designers, οι YouWorkForThem, στον ελέυθερο χρόνο πειραματίστηκαν με το νερό. Συγκεκριμένα "βούτηξαν" σχεδιασμένες αφίσες στο νερό και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Δείτε το αποτέλεσμα: εδώ

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

NO RACISM

Μέχρι τις μέρες μας η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εξακολουθεί να κλονίζεται και να κρίνεται από "κριτήρια - ταμπέλες" που θέτει ο ίδιος ο άνθρωπος. Η γλώσσα, το χρώμα , η πατρίδα και γενικότερα η τυχόν διαφορετικότητα αποτελούν "διαβατήρια" αποδοχής του ατόμου από ενα ρατσιστικό σύνολο.

Στον ρατσισμό η έννοια "άνθρωπος" αποκτά αξία μόνο όταν πληρεί τα κριτήρια "ταμπέλες" που έχει θέσει η εκάστοτε ρατσιστική ομάδα και η οποιαδήποτε απόκλιση σημαίνει αυτόματα απόρριψη.

Στο έργο μου θέλω να δείξω πως ο ρατσισμός ακολουθεί ένα ψυχρό - απρόσωπο συλλογισμό, όμοιο με την λογική που ακολουθεί ο προγραμματισμός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου οι ενέργειες του καθορίζονται από τις "λεξεις - ταμπέλες" που διαβάζει.

Η διαφορά τους είναι ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στερείται την ανθρώπινη νοημοσύνη. Ο ρατσισμός αγνοεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σε συνεργασία με το 15o ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ καλεί τους σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας να σχεδιάσουν μία ή περισσότερες αφίσες με θέμα το ρατσισμό.

Η υποβολή των αφισών θα γίνεται μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Μετά από επιλογή οι αφίσες θα αναρτηθούν στο χώρο του φεστιβάλ
που θα γίνει 9-10-11 Ιουλίου 2010 στο Άλσος Γουδή.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή συμμετοχών
dimiourgikakimata.gr