Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗΤο "ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ" είναι ένα Online Group στο Facebook.
Έχει σαν στόχο να λειτουργήσει ως online playlist...
Τα μέλη ανεβάζουν τα μουσικα κομμάτια που τους αρέσουν από το Youtube.

Μέχρι σήμερα σε διαστημα 1 μήνα εχουν αναρτηθεί πάνω από 300 κομμάτια.

Καλη μας Ακροαση


Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

LUBA LUKOVA / ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


Η γκαλερί QBox παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Luba Lukova στην Ελλάδα.
Επιμέλεια: Δάφνη Τσαούση

Γεννήθηκε στη Βουλγαρία, ζει στην Αμερική και έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα της με το σχεδιασμό πάνω σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και διαμαρτυρίας. Το ύφος της, ο λιτός τρόπος των συνθέσεών της, η καθαρή γραμμή της αρκούν για να αναγνωρίζονται τα μηνύματά της για της συνθήκες στις οποίες υποχρεώνονται να ζήσουν χιλιάδες άνθρωποι.

Οι αφίσες της χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να συλλάβει και το πιο ανυποψίαστο μάτι τα μηνύματά της. Kάνει τέχνη δίχως να το επιδιώκει. Δεν την ενδιαφέρουν τα στιλ και οι «ισμοί». Παλεύει με τα δικά της απλά όπλα και πετυχαίνει πάντα το στόχο της. Δεν την ενδιαφέρουν οι σύνθετες τεχνικές και τα γραφίστικα «κόλπα».

Φορτωμένη με βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις, έχει εργαστεί για εφημερίδες και περιοδικά, για μεγάλους κοινωφελείς οργανισμούς αλλά και για το θέατρο.
Έχει εκθέσει τη δουλειά της σε πολλές χώρες από τη Γαλλία ως την Ιαπωνία.

Άρθρο του Δημήτρη Θ. Αρβανίτη στο περιοδικό "Adobe Magazine #8"

Εγκαίνια έκθεσης:
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010, 8 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή, 2-8 μ.μ.
Σάββατο, 12-4 μ.μ., ή με ραντεβού


QBox

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Design Walk 2010
Το θέμα

Η δημιουργική διαδικασία είναι μια διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας ο graphic designer αντιμετωπίζει ισχυρά δίπολα, σημεία αντιθέσεων, τα οποία πρέπει να προσεγγίσει και να ξεπεράσει. Συνήθως ο δημιουργός πρέπει να διαλέξει, να ταυτιστεί με το ένα προκειμένου να προχωρήσει στον σχεδιασμό. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία των αντιθέσεων που προκύπτουν καθημερινά στηρίζεται η ιδέα για το Design Walk 2010.

Αντίθετα Σημεία
13 Graphic Design Studios ασχολούνται με 13 αντιθέσεις της δημιουργικής διαδικασίας.


5 - 6 - 7 Φεβρουαρίου 2010
Παρασκευή 18:00–22:00 - Σάββατο & Κυριακή 12:00–19:00

Συμμετέχουν:
3 in a Box, Bios, The Design Shop, Designpark, G, Geometry, I am Design etc., Indyvisuals, Mums Design, π6, Poor Designers, Sereal Designers, The Switch Place Identity

www.designwalk.gr

Soul Kitchen

Δεν ξέρω κατά πόσο ο Τούρκος σκηνοθέτης, Φατίχ Ακίν, και ο ελληνικής καταγωγής, Αδάμ Μπουσδούκος, όταν τους χώριζε ένας όροφος πολυκατοικίας στη Γερμανία όπου μεγαλωσαν, θα γνώριζαν ότι θα γινόντουσαν ένα τόσο δυνατό δίδυμο στον γερμανικό κινηματογράφο.
Η ταινία Soul Kitchen είναι η πρώτη απόπειρα κωμωδίας του Φατίχ Ακίν. Εμπνευσμένη από την πραγματική ταβέρνα του φίλου του και πρωταγωνιστή Ζήνου Καζαντζάκη (Μπουσδούκος) στο Αμβούργο, ο Τούρκος σκηνοθέτης επικεντρώνεται στην αξία του σπιτιού ως ιδέα και όχι ως χώρο.
Φαϊ, ποτό, μουσική και καλή παρέα συνδυάζονται από τον σκηνοθέτη με ένα τροπο αντάξιο της Ανατολικής Κουλτουρας και λειτουργεί ως λύτρωση στη βιοποριστική καθημερινότητα της Δυτικής Κουλτούρας. Αξίες όπως οικογένεια φιλία και παραδόσεις είναι έντονες. Το εστιατόριο, βασικός τόπος που διαδραματίζεται όλη η ιστορία λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τους ήρωες.

Η ταινία ντύνεται μουσικά από τους Locomodo, Μάρκο Βαμβακάρη και φτανει ως τον Πασχάλη...

Σκηνοθεσία:
Fatih Akin

Παίζουν:
Αδάμ Μπουσδούκο , Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπιρόλ Γιουνέλ, 'Αννα Μπέντερκε

Που Παίζεται

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ: Γιάννης Τσαρούχης 1910-1989


Μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη, Γιάννη Τσαρούχη ,η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη γέννηση του. Πρόκειται για την πρώτη αναδρομική έκθεση έργων του Γιάννη Τσαρούχη στην Αθήνα, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του καλλιτέχνη.

Η έκθεση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις (οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κ.ά.), προσφέροντας στο Ελληνικό κοινό μια σπάνια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μοναδικά έργα ζωγραφικής και σκηνογραφίας. Δεδομένου ότι η έκθεση φιλοδοξεί να δώσει μια συνολική εικόνα του έργου του καλλιτέχνη, στο εκθεσιακό υλικό περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός ζωγραφικών έργων και σκηνογραφικών μακετών, που ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Behance.net

Network site για παρουσίαση portfolios από ένα μεγαλο φάσμα δημιουργών. Διακρίνεται στο ότι υπάρχουν επαγγελματικές δουλειές από πολλούς διακεκριμένους δημιουργούς και δημιουργικά γραφεία παγκοσμίως.

Graphic Design, Animation, Writing, Architecture, Digital Art, Branding, Film, Photography, Interior Design, Dance.....etc.

http://www.behance.net/

Is tin ΠΟΛΗ
Της FanoulaGυevara