Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Λες;

Σίγουρα δεν είναι και τόσο τυχαίο, αν και οι Δυτικοί Λαοί (Άγγλοι, Αμερικάνοι) ψωφάνε για conspirancy... Τα συμπεράσματα δικά σας.....Δείτε το παρακατω video

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

FABRICA


FABRICA, είναι ένα είδος σχολής, κολλεγίου ή έστω πανεπιστημίου... Λειτουργεί σε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης. Δεν έχει εξετάσεις, με την έννοια που γνωρίζουμε...Υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος εκπαίδευσης και έχει στόχο να ασχολείται με το social design.

Ιδρύθηκε το 1994 και είναι συνδεδεμένο με τον Τοσκανι, γνωστός Ιταλός διαφημιστής, και πιο γνωστός μέσα από την φημισμένη κοινωνική καμπάνια της BENETTON.

Επίσης η FABRICA είναι γνωστή για το περιοδικό COLORS, από εν μέρη είναι η εικόνα της τάσης που ακολουθείται στον συγκεκριμένο χώρο.

www.fabrica.it

Magazine ADBUSTERS - Όταν οι γραφιστες κυνηγησαν τις brands!!!Το περιοδικό "adbsuters" είναι ένα είδος ακτιβιστικής γραφιστικής...Με πολύ καυστικό και έξυπνο τρόπο διακωμοδεί παγκόσμιες καμπάνιες και παρουσίαζει την αληθινη πλευρά της κατανάλωσης.

Βέβαια δεν μένει μόνο στο "μην" και στο "κατά" αλλά προτείνει και λύσεις μέσα απο δημιουργικά projects

www.adbusters.org

Indexhibit.org

Στο χώρο της γραφιστικής και της φωτογραφίας, έχει δημιουργηθεί ένας χωρος προβολής portfolios. Φαίνεται κάτι συνηθισμένο, απλά ο τρόπος παρουσιάσεις, μέσα απο τις συνεχεις προσχωρήσεις νέων καλλιτεχνών, καθώς και δυνατότητα να δεις μία online gallery χωρίς να χρειάζεται να γίνεσαι μέλος, είναι ένα bonus του συγκεκριμένου site.

Κάπως έτσι δίνεται η ευκαιρία καθημερινής ενημέρωσης για τα δρωμενα της γραφιστικης, φωτογραφίας και γενικότερα του design σε όλο τον κόσμο...

www.indexhibit.org

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Social Design


Για καποιους που ενδιαφερονται με το social graphic design υπάρχει ένα παγκόσμιο site με σκοπό το design να δώσει λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα που μαστίζουν τον κοσμο, οπως πείνα, αρρωστιες κτλ.

Γινοντας μέλη στο συγκεκριμενο site θα μπορείτε να περνεται μέρος σε διεθνής διαγωνισμούς σε συμβολή με την Unesco.

http://www.design21sdn.com/

Καλησπέρα

Καλη αρχή...